ACUM Monument-simbol în memoria marelui pictor Nicolae Tonița! Primarul Bârladului, Dumitru Boroș, la inaugurare!

În urmă cu puțin timp, la Bârlad, în fața casei în care, în urmă cu 135 de ani, s-a născut marele pictor român Nicolae Tonița a fost dezvelit un monument cu valoare de simbol. Un monument unicat în județ, prin care bârlădenii își arată prețuirea și respectul față de cel care a purtat orașul lor în suflet, peste tot pe unde a umblat prin lume.

Primarul Dumitru Boroș a ținut foarte mult ca această zi deosebită pentru istoria orașului, 135 de ani de la nașterea lui Tonița, să fie marcată printr-un moment festiv, cu o participare restrânsă.

“Din păcate, pandemia ne-a obligat să marcăm acești 135 de ani de la nașterea marelui pictor printr-o ceremonie extrem de discretă, deși credem că mulțI bârlădeni ar fi venit, astâzi, la casa unde s-a născut Nicolae Tonița. Este parte din istoria noastră și ne mândrim cu moștenirea culturală lasată Bârladului”, a explicat primarul Boroș.

Interesant este că, la ceremonia de la Bârlad, a participat și strănepoata marelui maestro, Andra Tonița. În vârstă de 44 de ani, strănepoata marelui pictor s-a născut în România, dar s-a mutat în Franța, la vârsta de 5 ani. Acum, s-a întors acasă pentru a-și lua doctoratul în Științe Politice.

Să mai notăm că ideea-concept aparține lui Sebastian Pascu, iar execuția aparține bârlădeanului Sebastian Perju.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: