Haiducii de la Feresti, trimisi în judecatã pentru ultraj, scapã cu închisoare cu suspendare

SENTINTÃ….Trimisi în judecatã, în urmã cu doi ani, pentru ultraj, dupã ce au atacat doi politisti de la Rutierã, fratii Mocanu Nicu, Mocanu Gheorghitã si sotia unuia dintre cei doi, Georgiana Mãdãlina, si-au primit sentinta finalã. Magistratii Curtii de Apel au respins apelurile celor trei astfel cã inculpatii vor rãmâne cu pedeapsa datã de cãtre Judecãtoria Vaslui. Astfel, Nicu, Gheorghitã Mocanu si sotia, unuia dintre ei au primit câte un an de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei pentru un termen de încercare de doi ani. De asemenea, cei trei au fost obligati sã efectueze si 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii, la Primãria Feresti si sã achite, pe lângã cheltuieile de judecatã, câte 4.000 de lei, daune morale, celor doi politisti agresati.

Fratii Mocanu au ajuns în atentia oamenilor legii dupã ce, unul dintre ei, aflat la volanul unui autoturism, nu a oprit la semnalele politistilor de la Rutierã. A fost nevoie de folosirea armamentului din dotare ca soferul sã ajungã sã dea socotealã pentru faptele sale. Totul a pornit în urma unui control de rutinã efectuat de politistii rutieri, în 2019, la sfârsitul lunii septembrie, în comuna Feresti. Controlul s-a transformat într-o altercatie fizicã, dupã ce un conducãtor auto a încercat sã se sustragã verificãrilor. Protagonistul a fost Mocanu Nicu, care se deplasa cu masina personalã pe drumul principal din Feresti, însotit de sotie, frate si încã o femeie.

La un moment dat, agentii i-au fãcut semn acestuia sã opreascã masina, iar când au ajuns în dreptul autoturismului, oamenii legii au observat cum soferul încerca sã facã schimb de locuri cu sotia lui, care se afla pe scaunul din dreapta fatã. Prins asupra faptului, soferul a devenit extrem de recalcitrant, iar în ajutorul lui au sãrit si celelalte persoane din masinã. În momentul în care politistii au încercat sã-l încãtuseze pe conducãtorul auto, ceilalti pasageri au început sã-i îmbrânceascã si sã-i bruscheze pe agenti. În învãlmãseala creatã, conducãtorul auto a reusit sã fugã cu tot cu cãtuse la mâini.

Politistii au încercat sã-l opreascã, trãgând trei focuri de armã în plan vertical, însã bãrbatul si-a vãzut în continuare de fugã, pierzându-si urmele în noapte. La scurt timp, zona a fost împânzitã de politisti, inclusiv cei ai trupelor speciale de interventie, care au plecat în cãutarea soferului. Dupã aproape patru ore de cãutãri, conducãtorul auto s-a întors singur la locul faptei, dupã ce a fost convins de fratele lui mai mare sã se predea.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: