Minunea Învierii se va săvârși și în capela de la DGASPC Vaslui! Aseară, credincioșii au trecut prin Sfântul Aer!

PREGĂTIRI… Peste câteva ore, în micuța și plină de har capelă din curtea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui se va petrece minunea Învierii lui Isus Hristos, fiind făcute ultimele pregătiri pentru noaptea Învierii.

Un eveniment mult-așteptat de angajații instituției, de copiii din centrele de plasament și de credincioșii din zonă, care vor veni să ia Sfânta Lumină de la preotul Petru Damian, sufletul capelei, duhovnicul care și-a găsit vocația în alinarea durerii adulților și copiilor din centrele Direcției sau a celor aflați în plasament familial.

De altfel, zilele trecute, la capela DGASPC s-au auzit glasurile cristaline ale unui cor de copii de la școlile din județ, pregătiți de prof. Luminița Vârlan, piesele interpretate de acești îngeri fiind o încântare pentru credincioșii adunați la slujbă. Capela a devenit, încă de la sfințirea sa, un loc în care se petrec minuni pentru toți cei aflați în suferință, mai ales că aici sunt încreștinați.

Vorbind de pregătirile pentru minunea Învierii, să spunem că, seara trecută, câteva zeci de angajați ai DGASPC, inclusiv conducerea instituției, au participat la slujba Prohodului Domnului și au trecut, conform obiceiului, prin Sfântul Aer.  

„Angajații Direcției, dar și conducerea DGASPC, sunt trup și suflet alături de capelă, participă la toate slujbele de peste an și vor fi prezenți și în Noaptea binecuvântată a Învierii.

Slujba va fi oficiată pe un podium special amplasat afară, în parcul din fața capelei, iar răspunsurile la Sfânta Slujbă vor fi date de un cor de copii din centrele de asistență socială din județ.

Gândurile noastre, în aceste clipe minunate, se îndreaptă spre toți angajații Direcției, spre conducerea instituției și, în mod special, spre cârmuitorul Eparhiei Hușilor, PreaSfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, care ne sprijină în tot ce întreprindem aici, în capela dedicată tuturor persoanelor aflate în căutarea Domnului, copiii din asistență maternală, adulți din centre, toți cei care caută un cuvânt bun și o alinare de la Bunul Dumnezeu”, a spus părintele Petru Damian.

Anul acesta, se împlinesc trei ani de la sfințirea capelei, la care au participat patru episcopi, inclusiv PreaSfinția Sa Ignatie, Episcopul Hușilor, cel care va sfinți, cu acest prilej troița din fața capelei.

„Sărbători binecuvântate tuturor credincioșilor din județul Vaslui. Hristos a Înviat!”, este mesajul părintelui Damian, înainte de emoționanta Slujbă de Înviere.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: