Comcereal Vaslui pierde procese pe bandã rulantã! Sute de dosare de reziliere a contractelor de arendã la instante!

Instantele de judecatã din Vaslui, Iasi sau Bucuresti sunt sufocate de sutele de dosare de pe rolul instantelor de judecatã, prin care oameni simpli, asociatii de proprietari de terenuri sau primãrii solicitã rezilirea contractelor de arendã cu defuncta de acum Comcereal SA Vaslui.

Din ceea ce se poate vedea în judet, lichidatorii judiciari ai Comcereal nu s-au preocupat pânã acum de strângerea documentelor pentru APIA, în vederea primirii subventiilor, desi nu au NICIUN tractor cu care sã lucreze terenurile rãmase în administrare. În toate cazurile, lichidatorii apeleazã la tot felul de firme care efectueazã prestãri servicii, dupã care, toamna, iau toatã recolta. Cam asa se petrece peste tot în judet.

Numai în luna aprilie, mai multe primãrii, printre care Bãlteni si Suletea, au câstigat procesele intentate de lichidatorii Comcereal. Vorbim de persoane instalate cu acordul instantelor de judecatã, care au interesul sã prelungeascã agonia fostei societãti comerciale, cea care administra, cu 10 ani în urmã, în jur de 27.000 de hectare în toatã Moldova.

La Suletea, cu un an în urmã, toatã suflarea comunei se revolta la vederea utilajelor trimise de lichidatorii Comcereal, pentru a întoarce o suprafatã de peste 600 de hectare. Cei de la Comcereal au sustinut cã e dreptul lor sã procedeze astfel, oamenii s-au împotrivit. Dupã un an de procese, s-a dat verdictul la Tribunalul Vaslui.

Plângerea formulatã de lichidatorii Comcereal a fost respinsã, astfel cã oamenii îsi pot lucra terenurile, pentru care nu au primit un bob de grâu la arendã, timp de sase-sapte ani de zile.

Situatia este la fel peste tot în judet. În ciuda declaratiilor de genul “Ne zbatem sã repunem Comcereal pe linia de plutire”, de doi ani de zile nu se întâmplã nimic la aceastã societate.

Utilajele nu mai sunt de mult, fostii conducãtori ai societãtii sunt bine mersi, nu au probleme cu Justitia – unde mai este acum moldoveanul Valeriu Cojocaru, cel care se bãtea cu cãrãmida în piept în fata APIA, cu angajati adusi cu arcanul, cã nu i se dau bani sã reînceapã productia, în 2018? – bazele de receptie sunt goale, ierburile au crescut cât clãdirile? Asta e salvare, revitalizare? Sau e început de faliment?

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: