Taximetru din Vaslui, pericol public! Soferul a primit o amendã-record!

În urmã cu câteva zile, politisti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, care actionau împreunã cu reprezentanti ai Registrului Auto Român Vaslui, pe str. soseaua Bacãului, din municipiul resedintã, au oprit în trafic, pentru verificare, un autoturism care efectua transport persoane, în regim taxi.

În urma controlului, s-a constatat cã autovehiculul are înmatricularea suspendatã din data de 6 aprilie 2021 (I.T.P. fiind expiratã din data de 5 aprilie 2021!), iar masina apartine unui operator de transport taxi din Vaslui. În plus, autoturismul prezenta deficiente la sistemul de iluminare.

Totodatã, s-a constatat cã autovehiculul nu detine asigurare de Rãspundere Civilã Auto valabilã, iar certificatul de agreere era expirat din anul 2020.

În cauzã, au fost informati si inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncã Vaslui, care s-au deplasat la fata locului în vederea verificãrii respectãrii, de cãtre angajator, a prevederilor Legii 53/2003 si luarea mãsurilor legale. Conducãtorul auto (un bãrbat de 45 de ani, din Vaslui) a fost sanctionat contraventional pentru încãlcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 si a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim taxi si în regim de închiriere, cu amendã în cuantum de 4.045 lei, iar operatorul de transport a fost sanctionat cu amendã în cuantum de 1.000 lei, fiind totodatã retinute certificatul si plãcutele de înmatriculare, în vederea suspendãrii înmatriculãrii pentru o perioada de 6 luni si suspendarea autorizatiei taxi pentru 1 lunã.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: