Cine a pus ochii pe banii DRPCIV? Guvernul doreste mutarea Serviciului de Inmatriculãri la RAR Vaslui!

LEGE…Un proiect de lege prin care se doreste ca Serviciul Înmatriculãri sã fie preluat de cãtre Registrul Auto Român ridicã mari semne de întrebare. Se discutã, în prezent, de degrevarea de sarcini a Ministerului de Interne dar unele lucruri sunt trecute sub tãcere. Una dintre problemele care nu au fost luate în calcul este legat de faptul cã angajatii Serviciile de Înmatriculare din tarã sunt politisti.

O altã problemã si poate cea mai importantã este legatã de banii pe care DRPCIV îi va pierde odatã cu renuntarea la acest serviciu. Mai exact, prin serviciile de înmatriculare, în conturile Directiei intrã sume importante de bani dacã tinem cont de faptul cã un set de plãci de înmatriculare costã 40 de lei, la rând sau 85 de lei, preferentiale.

Important este sã ne amintim cã, în urmã cu câtiva ani, parcul auto al Ministerului de Interne a fost înnoit cu banii din conturile DRPCIV, aproximativ 55 de milioane de euro. Posibil ca acesti bani sã facã acum cu ochiul unora care doresc preluarea serviciilor de înmatriculãri din tarã, de cãtre RAR, în conditiile în care institutia este regie autonomã (autofinantare – n.r.)

“Începând cu data de 1 ianuarie a anului urmãtor publicãrii prezentei legi, RAR este desemnatã ca autoritate competentã sã efectueze activitatea de înmatriculare, radiere si eliberare a autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor. În acest sens, RAR va beneficia din partea Ministerului Afacerilor Interne de accesul la baza de date continând evidenta persoanelor.

RAR efectueazã activitatea de înmatriculare sau radiere a vehiculelor, de eliberare si evidentã a certificatelor de înmatriculare si a plãcutelor cu numere de înmatriculare a vehiculelor, precum si de eliberare si evidentã a autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, prin reprezentantele sale teritoriale. Schimbãrile vizate de aceastã propunere legislativã vin în întâmpinarea eficientizãrii administratiei din prisma înmatriculãrii si înregistrãrii vehiculelor, fiind de bun augur pentru cetãteni eliminarea unor costuri nejustificate.

În conditiile actuale, de pandemie, este esentialã reducerea birocratiei si eliminarea unor drumuri pe care cetãtenii le efectueazã cãtre Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor, urgentarea adoptãrii unor mãsuri legislative, prin crearea unei structuri mult mai eficiente, precum si simplificarea actiunilor administrative care privesc aceastã activitate”, se aratã în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: