Fostul sef al IPJ Vaslui, comisarul-sef pensionar Petru Maximiuc, director la Comcereal! Are salariu de 2.000 de euro pe lunã!

DESCURCÃRET… De aproape 6 luni de zile, în fruntea falimentatei firme Comcereal Vaslui este un fost politist de carierã, care si-a descoperit pasiunea pentru agriculturã, odatã cu iesirea la pensie. Comisarul-sef (r) Petru Maximiuc, fost adjunct al sefului IPJ Vaslui, a fost numit de cãtre lichidatorii judiciari în fruntea Comcereal, ca director. Conform unor surse, salariul lui Maximiuc se învârte undeva în jurul a 2.000 de euro pe lunã, cam 100 milioane lei vechi.

De unde si pânã unde aceastã pasiune pentru agriculturã si care este rolul fostului sef din IPJ, în aceastã afacere? Nu stim. Se vorbeste prin judet cã, ori de câte ori apare câte o revoltã la adresa manevrelor Comcereal, sunt sunati anumiti politisti, de cãtre directorul Maximiuc, iar acesta îi roagã sã meargã acolo unde sunt probleme, pentru a-i linisti pe proprietarii de terenuri.

Parcã e prea mult, nu prea ne vine sã credem asta, dar trãim într-un judet în care orice este posibil!

Sã mai spunem cã, în august 2020, Maximiuc, pe atunci adjunctul sefului IPJ Vaslui, s-a prezentat la serviciu fiind suspect de COVID-19, fiind contact direct al sotiei sale, cadru medical la Centrul de Transfuzii Bârlad. Când sotia a primit confirmarea cã este infectatã cu virusul SARS-CoV-2, pe 1 august, Petru Maximiuc ar fi trebuit sã fie în izolare la domiciliu. Însã, acesta a continuat sã îsi desfãsoare activitatea la conducerea IPJ Vaslui.

Pe 3 august, Maximiuc a participat la o sedintã cu cadre ale IPJ Vaslui. A doua zi, comisarul sef a primit confirmarea cã este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Aflând de iresponsabilitatea de care a dat dovadã adjunctul IPJ Vaslui, superiorii din Inspectoratul General al Politiei Române i-au solicitat acestuia demisia. Ofiterul Maximiuc a refuzat, înaintându-si raportul de pensionare.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: