Scandal pe centura ocolitoare a Bãrladului! Apele Române Iasi au cerut sistarea lucrãrilor!

Un urias scandal s-a iscat, în ultimele zile, în jurul unei decizii controversate a conducerii Administratiei Bazinale Ape Prut-Bârlad, cu sediul la Iasi. O decizie care afecteazã zeci de mii de bârlãdeni, care îsi vãd amânate visurile de a avea sosea de centurã conform graficului stabilit initial.

Din ordinul vechii conduceri iesene – este vorba de o decizie a fostului director demisionar liberal Petru Avram – s-au sistat lucrãrile pe o mare parte din zona soselei de centurã, în special pe partea care este în zona digurilor de pe râul Bârlad si afluentii sãi. Nici mai mult, nici mai putin, Iasul refuzã sã dea avize de supratraversare pentru soseaua de centurã a Bârladului, arãtându-si muschii cãtre constructorii variantei ocolitoare.

Se pare cã scandalul a ajuns pânã la institutiile de nivel national, pentru cã toatã lumea este în alertã. Inspectoratul în Constructii judetean a venit, zilele trecute, pentru a verifica situatia de la Bârlad, mai ales cã este vorba trei mari poduri, dar si de alte poduri mai mici sau podete, care nu se pot realiza, fãrã acordul Apelor Române.

Surse apropiate de Vasluianul.ro explicã faptul cã avizul de supratraversare a existat în 2011, atunci când s-a realizat documentatia pentru soseaua de centurã, însã Apele Române Iasi nu mai recunosc acel document si cer acum refacerea documentatiei.

O situatie care întârzie mult lucrãrile la centura Bârladului, cu consecinte grave pentru infrastructura din “orasul rulmentilor”, grav avariatã de traficul greu.

One thought on “Scandal pe centura ocolitoare a Bãrladului! Apele Române Iasi au cerut sistarea lucrãrilor!

  1. Numai hoti in tara asta de tot rahatul . Va trebuie revolutie futuva-n gura de hoti . Impuscati ca pe Ceausescu meritati

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: