Soferi vasluieni certati cu legea, „adunati” de pe soselele din judet

0
111

DOSARE PENALE…Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare.

La sfârsitul sãptãmânii trecute, politistii Sectiei 7 Politie Ruralã Banca din cadrul Politiei Municipiului Bârlad aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ244A, din localitatea Gara Rosiesti, comuna Rosiesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o motocicletã înmatriculatã în judetul Vaslui, condusã de cãtre un tânãr, în vârstã de 21 de ani, din comuna Poienesti, judetul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere corespunzãtor categoriei din care face motocicleta. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

În aceeasi zi, politistii Sectiei 4 Politie Ruralã Husi din cadrul Politiei Municipiului Husi aflati în exercitarea atributiilor pe un drumul public din localitatea/ comuna Lunca Banului, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped neînregistrat, condusã de cãtre un bãrbat, în vârstã de 25 de ani, din aceeasi localitate. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si “punerea în circulatie sau conducerea unui neînmatriculat”.

A doua zi., ora 23:35, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Bârlad aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Cerbului din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 50 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”.

Si tot atunci, politistii Biroului de Ordine Publicã din cadrul Politiei Municipiului Vaslui aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe strada stefan cel Mare din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un tânãr de 22 de ani, din localitatea Fundãtura, comuna Delesti, judetul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.Totodatã, întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauzã, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here