A murit fulgerător, iar satul l-a plâns cu lacrimi amare! Zeci de preoți au participat la slujba de 7 ani a preotului cu har, care a zidit două biserici!

Preotul Pavel Pleșca, din Burghelești, a avut parte de o moarte fulgerătoare, în 17 mai 2014. Ziua, părintele a muncit la câmp, iar seara, când a ajuns acasă, a căzut ca secerat, în curtea casei. Inima sa mare a încetat să mai bată, lăsând în urmă o comunitate în lacrimi, dar și o soție și șapte copii cu sufletele arse de durere.

A fost condus pe ultimul drum de toată comuna Tanacu, pe 19 mai 2014, slujba de înmormântare fiind oficiată de către fostul episcop al Hușilor, Corneliu.

Sâmbătă, 15 mai 2021, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba Parastasului, cu prilejul împlinirii a 7 ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Pavel Pleșca, fostul paroh al Parohiei Burghelești, Protopopiatul Vaslui.

Numeroși preoți și credincioși s-au rugat împreună pentru cel ce a fost, aproape trei decenii, parohul și duhovnicul lor. pe 17 mai 2014.

Timp de 34 de ani, preotul Pleșca a fost păstorul sufletelor din satul Burghelești. Inima pãrintelui Pavel Pleșca a încetat sã mai batã, dupã o suferintã mai veche, dobânditã în eforturile sale necontenite de a zidi biserici într-o vreme în care acest lucru era împotriva rânduielii atee impuse de regimul comunist.

În cuvântul adresat celor prezenți, Ierarhul Hușilor a vorbit despre rolul și importanța rugăciunilor pentru cei adormiți:

”Dumnezeu știe cel mai bine momentul în care părăsim această lume. Noi am vrea să trăim cât mai mult. Iubim viața pentru că Domnul ne-a creat pentru viață și a așezat în noi acest dor. Atunci când omul se întâlnește cu moartea, o refuză, nu poate să o accepte, o simte ca pe un adevărat intrus și vrăjmaș.

Atunci când ne rugăm pentru cei plecați în lumea veșniciei, îi simțim parcă mai prezenți în inima noastră. Acesta este paradoxul morții. Cu cât cineva dispare din punct de vedere fizic, cu atât devine mai prezent, mai intens în sufletul nostru. Ne aducem aminte de cuvintele lui, de modul cum s-a comportat. Atitudinea lui devine o referință.

Dragostea nu poate fi sugrumată de moarte. Ea este mai puternică decât moartea.

Îl cinstim astăzi, prin rugăciune, prin reculegere și cumințenie interioară, pe cel ce a slujit vreme de 35 de ani sfântul altar, părintele Pavel.

Avem nădejde că Dumnezeu îi face parte de vederea slavei Lui și de șederea cu cei drepți”, a spus PS Ignatie, la finalul slujbei de pomenire.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: