Parcul Copou va fi asaltat de zeci de copii, pe 1 iunie! Desene pe asfalt si voie bunã!

0
85

DISTRACTIE… Copilãria este prin definitie un timp al culorilor. De cîtiva ani, ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, a început sã fie celebratã la Vaslui, în Parcul Copou, printr-un târg al jucãriilor. Conditiile speciale cauzate de pandemie au determinat redimensionarea evenimentului sub o nouã înfãtisare: “Coloreazã-mã copilãrie!”.

În acest an, pe 1 iunie, de dimineatã pânã în searã, prin grija Centrului de Culturã Traditionalã, copiii vor colora cu cretã aleile parcului si vor participa la activitãti specifice culturii populare, la ateliere de confectionat jucãrii de lemn, de olãrit, de picturã si de dans popular, înviorate de momente de divertisment si cântece pentru copii, sustinute de animatori si solisti.

În egalã mãsurã, datoritã Primãriei Municipiului Vaslui, copiii vor executa desene pe asfalt, vor participa la un atelier de grafitti, vor fi premiati pentru desenele expuse pe panouri, vor audia un spectacol muzical sustinut de asociatia „Domisong” si vor retrãi atmosfera „Amintirilor din copilãrie” cu trupa teatrului de pãpusi „Podul Înalt”.

P.S.

Copiii participanti la ateliere vor fi selectati de cãtre scoli.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!