Safir - ceva bun pentru gratar

Guvernul a decis! Pãrintii vor putea fi alãturi de copii, la serbãrile de sfârsit de an, doar vaccinati sau cu test negativ

DECIZIE… Se apropie sfârsitul de an scolar si multi dintre pãrinti îsi doresc sã fie alãturi de copiii lor la serbãrile organizate în acest sens. Guvernantii au decis cã acest lucru se poate întâmpla numai dacã sunt îndeplinite câteva conditii. Una dintre ele face referire la faptul cã pãrintii trebuie sã fie vaccinati anticovid. O altternativã este testul PCR negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore.

Aceastã mãsurã face parte din mãsurile de relaxare propuse de Guvern, începând cu 1 iunie. De asemenea, acelasi guvernul a stabilit cã “festivitãtile organizate în spatii deschise, prilejuite de terminarea anului scolar, sã poatã fi desfãsurate cu participarea elevilor si personalului didactic, precum si a apartinãtorilor, dacã acestia din urmã sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori prezintã rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se aflã în perioada cuprinsã între a 15-a zi si a 90-a zi ulterioarã confirmãrii infectãrii cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale, în conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educatiei si ministrului sãnãtãtii”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: