Pedepse mult prea blânde pentru violatorii de copii! Violator condamnat la închisoare cu suspendare

PEDEPSE…Trimis în judecatã pentru sãvârsirea infractiunii de act sexual cu minor, un vasluian reuseste sã scape cu o pedeapsã blândã. A fost trimis dupã gratii 2 ani, 10 luni si 20 de zile, în conditiile în care a primit un spor de pedeapsã pentru alte fapte penale. Altfel, bãrbatul ar fi stat dupã gratii 2 ani si 6 luni. De asemenea, în laturã civilã, violatorul a fos obligat sã plãteascã 1.190 de lei, cheltuieli judiciare.

De cealaltã parte, opinia publicã spune cã astfel de pedepse sunt foarte blânde, în comparatie cu fapta comisã. „Poate cã legiutorul ar trebui sã ia în calcul trauma fizicã si psihicã prin care trece un copil supus unor astfel de abuzuri. De asemenea, ar treebui sã ia în calcul si dacã acel copil va rãmâne sau nu cu traume întreaga viatã. Din pãcate, legile sunt fãcute parcã, sã fie de partea inculpatilor si nu de partea victimelor. Opinia publicã cere castrare chimicã sau ani grei de închisoare dar acest lucru nu se întâmplã si nici nu cred cã se va întâmpla. Inculpatii au drepturi dar nimeni nu vorbeste si despre drepturile victimelor, despre traumele prin care trec”, spun specialistii.

Un alt exemplu în acest sens poate fi dat cazul unui bãrbat de 28 de ani, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, dupã ce a întretinut relatii sexuale cu o copilã 12 ani. Bãrbatul si-a contactat victima pe internet si nu s-a oprit nici când mama copilei i-a spus acestuia ce vârstã are copila.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: