Amenzi de jumãtate de miliard de lei vechi, aplicate de Politia Rutierã! Multi bezmetici, fãrã permise de conducere!

ACTIUNE…În perioada 24-30 mai 2021, politistii rutieri vasluieni, sprijiniti de politisti din cadrul structurilor de ordine publicã, au actionat pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în vederea prevenirii activitãtii infractionale, cresterii sigurantei traficului rutier si prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activitãtilor derulate de cãtre cei peste 40 de politisti rutieri care au primit sprijinul a 95 de colegi din cadrul structurilor de ordine publicã, au fost verificate peste 1.000 de vehicule, legitimate peste 950 de persoane si testati alcoolscopic peste 450 de conducãtori auto.

În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 829 de sanctiuni contraventionale în valoare de peste 478.500 de lei, iar dintre acestea, 757 au fost aplicate pentru încãlcãri ale legislatiei privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, au fost retinute 74 de permise de conducere si retrase 25 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: depãsirea limitei legale de vitezã cu peste 50km/h (37), depãsirea neregulamentarã (17), conducerea sub influenta alcoolului (8), neacordare de prioritate (vehicule) (4), neacordare de prioritate (pietoni) (2) si alte abateri (6).

Cu ocazia derulãrii actiunilor, s-a constatat si sãvârsirea a 10 infractiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere – (5), conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante – (4) si refuzul sau sustragerea de la prevlevarea de mostre biologice – (1).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: