Rețeaua de gaze naturale, proiect cerut de 1.400 de familii din comuna Muntenii de Sus! Un alt proiect de viitor: piața agroalimentară!

INVESTIȚII…Situată la doi pași de municipiul Vaslui, comuna Munteni de Sus nu se bucură de confortul oferit de oraș dintr-un singur motiv: lipsa rețelei de gaz metan, rețea ce ar putea îmbunătăți cu mult viața muntenarilor. Au fost făcute demersuri pentru accesarea de fonduri necesare dar, din păcate, în anul 2021 nimic nu mai este sigur.

Astfel, la Munteni de Sus gazul este așteptat de 1.448 de familii, care ar scăpa astfel de corvoada lemnelor, dar investiția de peste 35 de milioane de lei depășește cu mult bugetul primăriei.

“Suntem la doi pași de oraș și, dacă ne uităm pe geamul primăriei, putem vedea conducta de gaz a orașului. În asociere cu Văleniul și Soleștiul, am depus proiect și nu putem decât să așteptăm și sursa de finanțare. Până atunci nu putem decât să ne ocupăm de alte probleme cu care se confruntă comunitatea noastră și să încercăm ca, ceea ce putem noi face, cu bani din bugetul propriu sau cu spijin de la Consiliul Județean, să și facem”, spune primarul Ion Vartolomei.

Astfel, în perioada următoare, la Munteni de Sus va continua asfaltarea a încă 1,4 km de drum, proiect început anul trecut prin care, până acum, au fost asfaltați deja 2,1 km de drum, din bugetul propriu. De asemenea, în colaborare cu furnizorul de energie electrică, se va extinde rețeaua de electricitate și, în funcție de buget, în Munteni de Sus se vor construi o piață agroalimentară și o grădiniță.

“Extinderea rețelei de electricitate se va realiza împreună cu Delgaz și fiecare va avea o contribuție de jumătate din valoarea proiectului. Celelalte proiecte vor fi realizate și în funcție de banii din buget.

Este un an greu, anul acesta și sperăm că poate, în anii următori, situația se va mai regla. Spun asta pentru că noi, primăria comunei, avem deja depuse proiecte pentru asfaltarea drumurilor și, dacă aceste proiecte vor primi finanțare, am rezolva apropae în întregime problema infrastructurii rutiere din comună.

De asemenea, ne dorim ca, pe drumul județean ce străbate comuna să putem investi în partea de terasamente pentru a amenaja trotuarele, până la căminul cultural.

Nu sunt proiecte mărețe dar sunt proiecte care pot adduce un plus în viața oamenilor din comuna Munteni de Sus. Depindem de programele de finanțare pentru că, să te dezvolți din bugetul prorpiu nu este posibil, deocamdată”, mai spune primarul Ion Vartolomei. 

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: