Liberal vasluian, analiză la sânge a situației din filiala PNL: ”Tătaru este un bun specialist, dar la politică nu se prea pricepe”

OPINIE… ”Ce se întâmpla in PNL Vaslui e mai degraba o comedie tragi-tristă decât o comedie in adevaratul sens al cuvântului. Se vede lipsa de experiența, nesiguranță si faptul ca majoritatea membrilor de vază nu au ajuns pe funcțiile de conducere prin forțele lor proprii, ci prin numiri ba de pe la Bucureşti ba de pe la Huşi ba de pe la Bârlad( că de la Vaslui n-are cine).

Se vede de la o poşta ca în partid nu exista un conflict de idei sau valori la care membrii acestuia ar trebui sa se alature de o parte sau de alta, de fapt exista o lupta pt accesul la functiile bine platite in aparatul de stat .PNL prin definitie este un partid care sustine interesele micii „burghezii”( micii intreprinzatori, buticari, bişnițari, meşteşugari etc), iar la infiintare functiile importante erau ocupate de persoane provenite din aceasta sferă. Printre intemeietorii PNL-ului amintim pe Kogalniceanu, Rosetti, Ghica, Brătianu oameni care au sustinut organizatia cu bani si bunuri din propria moşie.

Câți din membrii actuali ai PNL Vaslui au si ei o fabrica de ciocănele pe undeva, o afacere cu care sa creeze locuri de munca si sa contribuie la bugetul de stat? Foarte putini. Daca ne uitam la PSD ( partid care prin definiție urmăreste interesul angajaților la stat, pensionarilor si a masurilor sociale) si-a facut treaba foarte bine pentru susținatorii săi cât a fost la guvernare (a avut grija de pensionari, a marit salariile la bugetari pâna aproape de nivelul din occident). Bravo lor. Uite din aceasta cauza nu o sa scadã sub 27-30%. Dar PNL-ul ce măsuri a luat pt susținatorii săi in perioada de când e la guvernare? ( atenție corporatiştii nu sunt susținătorii PNL-ului. Ei au partidul lor USR+)In fine… sa ne intoarcem la oile noastreFaptul ca exista un conflict major in PNL Vaslui nu-l poate contesta nimeni.

Aparent acest conflict este intre Dl. Tataru pe de-o parte si Dl Boros & Arcaleanu pe cealalta parte . Citind articolul (7 iunie 2021) din Vremea Noua scris de Lucian Timofticiuc, articol care face mai mult rău d-lui Tătaru decât bine, îmi permit sa fac o analiza pertinenta a celor doua tabere dupa cum urmeaza:- Dl. Arcaleanu si Dl Boroş se pare ca se bucura de susținerea D-lui senator Bâca( Bîca nu stiu cum e corect), o parte din primarii PNL de comună, primarul oraşului Negreşti in persoana d-lui Cristinel Rusu, si mai exista grupul primarilor expulzați din partid in 2019 (şase la numar din care cinci au recâştigat primaria pe listele PSD sau ALDE) o cantitate deloc de neglijat-

Dl. Tataru se bucura de sustinerea D-lui Onofrei, actual subprefect, organizatia de la Huşi, de unde il pot aminti pe Dl Crețescu (e ceva pe la RAR, sub ochii caruia s-au comis infracțiuni), alți primari de comună si conteaza foarte mult imaginea de ministru al sanatații in perioada critică a pandemiei.

O analiza corecta ar spune asa: Tabăra Arcaleanu & Boroş a adus cea mai mare parte din voturi obținute la alegerile locale si parlamentare din 2020 dupa cum urmeaza:-Dl. Boroş a câştigat la pas Bârladul si la primarie si la parlamentare-Cristi Rusu a zdrobit la Negresti- din cei 6 primari expulzati cinci au câstigat aprox 3000 de voturi pt ALDE si PSD iar inlocuitorii lor din partea PNL abia ce au facut aprox 500. -Marius Arcaleanu a surprins la funcția de Presedinte Consiliu Județean candidând impotriva experimentatului Buzatu pierzând la o diferența foarte mica. Daca adunăm diferența de voturi a celor 6 primari la PNL si o scadem de la PSD observam ca Arcaleanu ar fi câştigat competiția la CJ.

Tabara Tataru a pierdut ruşinos acasa la Huşi – Dl. Polak a fost zdrobit la Vaslui de Pavăl Vasile( PSD) la primarie – Dl Tataru si dl. Polak au mers cap de lista la Camera Deputaților la alegerile parlamentare si au avut cea mai mare scadere din țara fata de alegerile locale din septembrie adica aproximativ 15 procente. Aici mentionez ca cu dl Arcaleanu in cursa PNL de la locale a obtinut pe jud aprox 36% si fara dl Arcaleanu la parlamentare s-a obținut aprox 21% . Daca privim la rece observam ca in mandatul Tataru PNL Vaslui a crescut cu doar un procent față de 2016, dar la nivel National PNL a crescut cu 8-10 procente.

Si? Ce observam? Cand e vorba de numiri in functii publice ii avem pe dl. Onofrei si dl Crețescu..(fac parte din tabara Tataru) cred ca acest aspect e unul din motivele conflictului. Dar cel mai mult ma surprinde atitudinea d-lui Timofticiuc care, in calitate de ziarist, arunca cu noroi in tabara opozanților d-lui Tataru, oameni pentru care in campania din toamna scria ode cu cuvinte pline de superlativ, regiza scenete cu Uzatu’ si incasa banuți frumosi si de la Dl. Boroş, si de la Dl. Arcaleanu, si de la Dl. Rusu, strategie prin care, de altfel, a eclipsat valoarea candidaților PNL, deoarece a dus o anti-campanie contra d-lui Buzatu si a PSD, nu o campanie prin care sa scoata in evidență calitațile liberalilor.

Daca e sa fac o retrospectiva vizavi de implicarea politica a d-lui Timofticiuc pot sa zic doar din ce stiu eu ca a condus doua campanii pentru PNL, una in 2016, cand a sustinut-o pe D-na Iovu Oana, incasând din contracte de publicitate sume frumuşele, ca apoi saptamâna trecuta sa o numeasca pe aceasta „siliconata cu mari probleme de moralitate”. Ideea e ca cine merge cu Timofticiuc, strateg de campanie electorala, pierde alegerile.(vezi 2012/2016/2020).

Concluzii: Dl Tataru este un intelectual, bun specialist in meseria de doctor (cred ca poate ocupa orice functie din sfera medicala, inclusiv ministrul sanatatii) dar la politica nu se prea pricepe. Asa cum se face, si-a delegat atributiile de imagine ale partidului d-lui Timofticiuc si cele organizatorice d-lui Onofrei, persoane care din punctul meu de vedere au eşuat.

Dl. Timofticiuc a facut ce stie el cel mai bine, adica scandal, circ si multa galagie, iar dl. Onofrei a creat animozitați si excluderi. Consider ca locul d-lui Tataru nu poate fi in alta parte decât in PNL, dar sa lase politica pe mâna celor care se pricep, adica celor care stiu sa aduca voturi si care stiu sa construiasca, nu sa distruga. Ar fi pacat daca in urma acestui „scandal” una din tabere ar parasi partidul… cu USR impotent la Vaslui, PSD va domina inca 10 ani in urmatoarele batalii electorale” – postare de pe Facebook a dlui Ștefan Lucian Păduraru, liberal plecat de câțiva ani în Londra. .

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: