Adjunctul jandarmilor vasluieni a fost condamnat cu suspendare! A vrut să ajute un tânăr șofer!

FACEREA DE BINE… Colonelul Valerică Guriță, adjunctul IJJ Vaslui, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat de fals intelectual. În același dosar a mai fost condamnat un coleg al colonelului și un tânăr din comuna Fruntișeni. Astfel, în timp ce Valerică Guriță a scăpat fără interdicții sau muncă în folosul comunității, colegul lui a fost obligat să presteze și 50 de ore în folosul comunității dar și o condamnare cu suspendare de 1 an și 8 luni.

De asemenea, șoferul din Fruntișeni a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare în condițiile în care și-a luat angajamentul că va achita prejudiciul creat în cauză.

Totul a pornit după ce în seara zilei de 3 decembrie 2020, o dubă a Jandarmeriei Vaslui, în care se afla Guriță împreună cu un subaltern de-al său, a fost lovită de un autoturism condus de un tânăr din comuna Fruntișeni.

Pentru că evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, cele două părți implicate au făcut o înțelegere amiabilă după ce tânărul din Fruntișeni și-a recunoscut vina. Acesta însă nu avea asigurarea RCA valabilă în acel moment, motiv pentru care a stabilit, împreună cu cei doi jandarmi, să declare accidentul ca fiind produs pe data de 4 decembrie, în așa fel încât polița să poată acoperi plata despăgubirilor.

A doua zi dimineață, tânărul din Fruntișeni împreună cu subalternul lui Guriță s-au prezentat la firma de asigurări, inspectorul de daune evaluând pagubele la aproximativ 22.000 de lei.

Trimis în judecată pentru fals intelectual, șeful jandarmilor vasluieni a recunoscut faptele și a primit o pedeapsă cu suspendare. Spre sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Vaslui va lua decizia finală în acest dosar.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: