Lectie de bunãtate si omenie! Povestea Ruxandrei si a ursului Ruxi

EXEMPLU…O fetitã dintr-o comunã vasluianã, îndrãgostitã de viata la tarã, ne dã tuturor o lectie de omeni si bunãtate. A dorit ca, din jucãriile si hainutele ei preferate sã doneze si pentru ceilalti copii ca si acestia sã se bucure, asa cum s-a bucurat ea atunci când le-a primit. Familia copilei a luat legãtura cu o asociatie pentru ca donatiile ei sã ajungã la cei care aveau nevoie de ele.

Iatã ce spun cei care se ocupã de Ferma Ursu VS, o grãdinã cu si despre oameni: „Copila prietenilor nostri de familie a vrut sã facã o faptã bunã. A zis mamei sale cã vrea sã îsi doneze jucãriile preferate, hãinute si cãrti pentru a face fericiti si alti copii asa cum a fost ea când le-a primit. Mama ei, stiind de actiunile noastre, ne-a contactat. A doua zi m-am dus la bunica lor unde aveau strânse toate darurile. Fericirea Ruxandrei de a dãrui m-a marcat, m-a impresionat, m-a motivat sã pun accent mai mult pe activitãtile cu prichindei.

A scos un urs mare si mi-a spus la ureche sã îl pun unde stiu eu mai bine sã aducã fericire tuturor ce îl vãd. Pe atunci cãutam un nume la fermã. O emblemã. Atunci pe loc am zis cã Ursul Ruxi va fi emblema fermei noastre. Ruxi a fost nãscutã la tarã, a copilãrit la fermã. Din diferite motive, Ferma a fost vândutã si Ruxi a simtit lipsa locuitului la tarã un timp pânã când pãrintii au luat o casã la tarã si câinele mult visat. Ferma Ursu pentru ea este motivul sã vinã la tarã, sã stea iar printre pãsãri, printre legume, sã zâmbeascã cu tot sufletul.

Mi-a promis cã va veni voluntar, sã ajute si alti copii asa cum fac eu. Duminicã a fost alãturi de noi la activitatea Ziua Copilului la Mãnãstirea Bogdãnita. Le-am spus copiilor povestea Ruxandrei si deja cîtiva din ei au spus cã vor fi si ei ca Ruxi. Asta e o bucurie pe care o simti fãcând fapte bune. Multumim Ruxi cã ne esti alãturi si ne bucurãm cã esti un model pentru copii. Exemplul de azi poate fi succesul de mâine”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: