Deputatul Solomon acuză mistificarea istoriei de către cei care guvernează țara! ”Regimul care foloseste votul majoritar pentru a schimba adevărul este o dictatură”, spune parlamentarul

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 166 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 92 de abţineri, un proiect de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României.

„Ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare. Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale vor organiza manifestări cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi zilei prevăzute la art. 1. Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 10 mai pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor publice centrale, precum şi ale instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate”, se arată în proiectul de lege.

Modul în care s-a aprobat acest proiect de lege, fără a se ține cont de adevărul istoric, îl face pe deputatul de Vaslui, Adrian Solomon, să vorbească de o dictatură, care dorește schimbarea istoriei, după bunul plac al majorității USR-PNL din Parlament.

”Din 2013 până în prezent PNL-ul a încercat în repetate rânduri să voteze o lege prin care istoria națională este falsificată grosolan.

E de notorietate că, în vremea monarhiei, ziua de 10 mai era sărbătoare națională și marca o serie de evenimente din viața dinastiei fondată de Carol I. Depunerea jurământului ca domnitor în 10 mai 1866 și încoronarea ca rege din 10 mai 1881.

Ca să lege dinastia de țară și de popor, odată în plus s-a sărbătorit și Ziua Independenței, care în mod firesc trebuia sărbătorită pe 9 mai, ziua în care Parlamentul țării în ședințe separate a celor două camere a votat de jure ceea ce de facto era o realitate încă din luna Aprilie – ruperea legăturilor cu Imperiul Otoman, puterea suzerana recunoscută de marile puteri garante după Congresul de la Paris din 1857.

Ceea ce s-a întâmplat după proclamarea Republicii în 30 Decembrie 1947 este doar o revenire a adevărului istoric în matca sa firească, nemaiexistând motivul principal al sărbătoririi eronate a Zilei Independenței în 10 mai – anume, Dinastia NU MAI EXISTĂ.

Poporul luându-și soarta în propriile mâini a sărbătorit în vremea celor 3 republici de până azi (populară, socialistă și democratică) independența, atunci când aleșii poporului au hotărât-o, adica pe 9 mai. Dovadă că așa este stau mărturie Monitorul Oficial din mai și iunie 1877 în care sunt consemnate stenogramele ședințelor Camerei și Senatului precum și mesajul domnitorului Carol I la închiderea sesiunii parlamentare (vezi atachament).

Votul majorității, de miercuri, din Camera Deputaților, este un vot în disprețul poporului român și al istoriei.

Liberalii dovedesc încă o data că adevărul e Opțional și, asemeni comuniștilor, depinde doar de cel care îl scrie sau rostește. Documentele, ca și legile în vigoare, nu sunt pentru liberali. Pentru ei, legea pensiilor nu se aplică, legea privind alocațiile nu se aplică, pentru ei și luni devine marți, precum și porcul devine pește, dacă Ludovic voiește.

Avem deci dovada că liberalii nu vor să ducă țara înainte, ci se opintesc din răsputeri să o ducă înapoi. Înapoi în timp, înapoi în ceea ce privește creșterea economică, înapoi din punct de vedere social și politic.

Un regim care foloseste votul majoritar pentru a schimba până și adevărul, este fără îndoială o dictatură”, declară parlamentarul bârlădean.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: