Recunoștință eroilor neamului nostru! Deputatul Popica: ”Prin lege, a 40-a zi de la Sfintele Paști devine Ziua Eroilor, sărbătoare națională”

La fel ca în fiecare an, deputatul vasluian Eduard Popica a fost alături de oficialitățile judetului Vaslui, colegi și concetățeni, în cimitirul Eternitatea, pentru a comemora eroii neamului nostru.

Un moment la care trebuie să medităm cu toții și căruia, la împlinirea celor 40 de zile de la Învierea Domnului, trebuie să-i acordăm o importanță deosebită.

”Pomenirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 și consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Națională Bisericească.

Prin legea privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român”, a declarat parlamentarul vasluian.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: