DEMISIA, domnule subprefect! A dispărut FIRMA lui Tătaru! Cum va mai face rost de clienți ”europeni” Garincea Onofrei?

În această poză, niște domni sunt fericiți, pentru că au trecut pe la firma de consultanță pe proiecte europene a domnului subprefect, secretar general de PNL, Garincea Onofrei. Pe fundal, troneaza cu litere mari ”Cabinet Parlamentar Deputat Dr. Nelu Tătaru”. Adică, Tătaru era un fel de pețitoare, care atrăgea mușterii la firma lui Onofrei, pentru că, nu-i așa?, unul e Nelu Tătaru în România. Tăblița cu numele fostului ministru era de ajuns pentru a face ca fosta alimentară a subprefectului să fie înfloritoare.

Însă, reclama de cabinet parlamentar nu se pupă deloc cu firma mare de tot a lui Onofrei, cea cu proiecte europene. Au crezut că sunt ei băieți deștepți și că nu are nimeni curajul să se ia de fostul ministru. Greșit! Tătaru trebuie să respecte legea, Onofrei la fel. Nu-ți aduci clienți la proiecte europene cu faptul că ai afișat ”Dr. Nelu Tătaru deputat”, pe geamul de la intrare.

Onofrei ar trebui demis de la Prefectură și pus sub acuzare, pentru acest fapt! Să citim legea:

”Art 301 cod penal
Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Deci, stimabilul Onofrei, funcționar public, ar putea să se aleagă cu ditamai dosarul penal. Subprefecții, conform noilor măsuri aprobate în ianuarie a.c., sunt trecuți întâi în corpul funcționarilor publici, după care ajung la Prefecturi. Este și cazul lui Onofrei. Mai sunt și alte poze de acest gen, din perioada de subprefect al județului și întreprinzător la firma de la Bârlad.

Aseară, ca hoții – ce le mai plăcea liberalilor expresia asta, când PSD era la putere! – Tătaru și-a luat firma și a fugit cu ea la Huși. După ce presa a arătat că firma deputatului Tătaru constituie caz de incompatibilitate cu firma de proiecte europene a lui Onofrei, plăcuța a dispărut brusc. Dar, amintirile rămân. Și ne răscolesc. La fel cum am răscolit noi prin arhiva lui Onofrei și l-am văzut cum zâmbește fericit, pentru că a mai agățat ceva clienți, cu Tătaru în spate. La propriu și la figurat…

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: