Percheziții la un lăutar din Negrești, căutat pentru infracțiuni economice! Și la Bârlad au fost percheziții la lăutari!

După lăutarii de la Bârlad, polițiștii vasluieni au descins la alte persoane, din Negrești și Bârlad, care au încercat să obțină bani de la stat, în contextul pandemiei.

Astfel, sâmbătă, 19 iunie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză penală, două pe raza municipiului Bârlad și una în orașul Negrești, județul Vaslui.

În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a reieșit faptul că, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor cercetate ar fi întocmit documente fictive pe care le-ar fi folosit ulterior pentru obținerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizație de sprijin pentru persoane care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și conexe, și se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în context pandemic.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: