Scandal uriaș în Baroul Vaslui! Decanul Radu Bobârnat a propus construcția unui sediu din banii de pensie ai avocaților!

Scandal uriaș în Baroul de Avocați Vaslui după ce decanul Radu Bobârnat a propus construcția unui sediu pe terenul proprietate a baroului situat în apropierea magazinului Penny din municipiul Vaslui.

Propunerea i-a scandalizat pe o parte dintre avocații prezenți, mai ales pe cei din Bârlad care au și părăsit sala de ședință.

“Discuțiile de genul acesta sunt discuții normale în Barou, chiar dacă unii au fost mai pătimași și au plecat. Am propus construcția unui sediu care să vină în sprijinul avocaților vasluieni, dar și un sediu care să producă venituri.

Ne gândim la o clădire P plus 2 care să cuprindă și birouri ce pot fi închiriate, dar și săli de ședințe, unde ne putem întâlni pentru a revolva diferite probleme. Eu cred că avocații vasluieni merită un asemenea sediu și este un proiect pentru care am să lupt pentru a-l duce la bun sfârșit”, a spus decanul Baroului Vaslui, avocatul Radu Bobârnat.

De asemenea, Bobârnat a declarat că banii necesari vor veni de la Casa de Asigurări a Avocaților, filiala Vaslui, în condițiile în care Casa Națională a Avocaților va aproba acest lucru. Dacă nu, spune decanul Baroului Vaslui, se va îndrepta către fondurile europene.

De asemenea, acesta spune că propunerea sa, aprobată cu majoritate de voturi, este la stadiul de propunere și abia de acum încolo vor urma pașii necesari construcției.

“Le ședință au fost prezenți, fizic, 90 de avocați și 30 au fost on-line. După ce am pus în discuție propunerea mea, 20 au părăsit sala. Chiar și așa, am reușit să obțin numărul legal de voturi pentru ca propuerea să fie aprobată.

Din câte am înțeles, supărarea ceor de la Bârlad a fost dată de faptul că nu am venit cu ceva concret, ci cu doar o propunere, dar, pentru a veni în fața lor, așa cum și-au dorit, mai sunt pași importanți de făcut”, a mai spus Radu Bobârnat.

De asemenea, Decanul Baroului Vaslui a lămurit și problema legată de temerile unor avocați că vor rămâne fără pensie. Bobârnat spune că acest lucru nu se poate întâmpla pentru că, în condițiile în care ar exista probleme de genul acesta, atunci va interveni Casa Națională.

Pe de altă parte, acesta a susținut că nu va renunța la acest proiect și că, în timp, clădiri de genul acesta vor fi construite și la Bârlad și Huși.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: