VIDEO Desfășurare de forțe impresionantă, la Vaslui. Zeci de polițiști au controlat tot ce mișcă în județ!

Peste 45 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au acționat în noaptea de 19 spre 20 iunie, pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale și menținerea climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

Între orele 18.00 și 2 noaptea, zeci de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice și acțiuni speciale, au desfășurat pe raza județului Vaslui, o acțiune cu efective mărite.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea faptelor cu violență în mediul rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea și combaterea furturilor din locuință, de și din auto, de animale și de material lemnos, pe linie rutieră, respectiv pe linia prevenirii / limitării răspândirii noului coronavirus Sars-cov-2.

Activitatea polițienească a vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Prin desfășurarea acțiunii, s-a urmărit creșterea autorității poliției și asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activității infracționale și creșterea vizibilității elementului polițienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 400 de persoane si controlate peste 100 vehicule și mopede. Au fost verificate peste 60 de societăți comerciale, 10 cluburi/discoteci și peste 30 de agenți de pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20. 000 de lei. Dintre acestea 11 au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate legislația privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 10 pentru încălcări ale legislației privind circulația pe drumurile publice și 24 pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Ca măsură complementară, a fost reținut un permis de conducere și ridicat 1 certificat de înmatriculare.

Mai mult, au fost confiscați peste 1.700 de lei, precum și bunuri (țigarete) care erau comercializate fără documente legale de proveniență. Cu ocazia activităților desfășurate, a fost constatată săvârșirea a 2 infracțiuni ”obținere ilegală de fonduri” fapte prev. și pedepsite de art. 306 alin. (1) din Codul penal.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: