ȘOC pentru primarii vasluieni! S-a închis robinetul cu bani pentru PNDL-uri! Criză MAJORĂ în județul Vaslui!

În cursul zilei de astăzi, mai multe primării din județul Vaslui au primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării, prin care primarii vasluieni au primit o veste absolut șocantă. Actualul guvern PNL-USR a ajuns la fundul sacului, astfel că s-au blocat toate alocările pentru proiectele finanțate prin PNDL, zeci de proiecte în tot județul.

Este absolut inexplicabil cum, la 6 luni din 2021, guvernul nu mai are bani pentru PNDL-uri, blocând toate firmele de construcții, care au de primit mii de la miliarde de la Ministerul Dezvoltării.

Iată textul documentului care a șocat zeci de primari din județul Vaslui:

”În aplicarea prevederilor legale din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm faptul că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice șI Administrației a epuizat creditele bugetare alocate Programului național de dezvoltare locală pentru anul în curs.

De asemenea, vă aducem la cunoștință faptul că, potrivit legii, aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrăările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistați lucările în vederea evitării înregistrării de arierate, urmând ca, în situația suplimentării creditelor bugetare aferente Programului, în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cursul anului curent, să vă notificăm cu privire la reluarea transferurilor.

Totodată facem precizarea că, pe toată durata de valabilitate a contractelor de finanțare, aveți posibilitatea de a solicita Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice șI Administrației recuperarea sumelor aferente contribuției de la bugetul de stat decontate din surse proprii sau alte surse legal constituite”.

”De unde să scoatem bani, pentru a plăti lucrări de zeci de miliarde de lei vechi, care ar trebui decontate acum? De unde bani? Ce vor face firmele de construcții, care au de primit sume imense? Este un blocaj total, de neînțeles, la jumătatea anului”, a spus un primar vasluian.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: