DIICOT Vaslui a destructurat monopolul traficului de droguri din Vaslui. Traficantii au ajuns dupã gratii

ARESTATI…Dupã ce familia de traficanti din municipiul Vaslui a fost destructuratã de procurorii DIICOT, pe piata vasluianã o singurã grupare detinea monopolul. Constantin si Paul Negrescu si-au vãzut de afaceri, fãrã concurentã, pânã în urmã cu douã zile când anchetatorii au nãvãlit peste ei, i-au retint pentru 24 de ore apoi i-au prezentat în fata judecãtorilor de drepturi si libertãti. Pe surse, am aflat cã, dupã destrcuturarea retelei de traficanti formatã din mama, tata si cei doi copii, fratii Negrescu începuserã sã vândã si cu 50 de lei doza.

Asta pânã când, politistii de combatere a criminalitãtii organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au documentat activitatea infractionalã a celo doi bãrbati, în vârstã de 43, respectiv 35 de ani, din municipiul Vaslui. Acestia sunt acum cercetati pentru efectuarea de operatiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Acestia au fost retinuti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentati Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivã. Ieri, judecãtorii au emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor doi.

Astfel, la data de 22 iunie 2021, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui si procurori din cadrul DIICOT au efectuat trei perchezitii domiciliare, în municipiul Vaslui, la persoane bãnuite de sãvârsirea unor operatiuni ilegale cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fãrã a detine autorizatie legalã.

Din cercetãri a reiesit cã, în perioada februarie 2020 – iunie 2021, persoanele bãnuite ar fi desfãsurat activitãti de procurare, depozitare si vânzare cãtre consumatori din municipiul Vaslui a unor produse susceptibile a avea efecte psihoactive, din clasa cannabinoizilor sintetici.

În urma perchezitiilor si depistãrilor efectuate, au fost ridicate 245 de grame de materie vegetalã si substantã pulverulentã umedã, 7.450 de lei, un cântar electronic si douã grindere, cu privire la care existã suspiciunea cã ar fi fost folosite la desfãsurarea activitãtilor infractionale.

În cauzã, au fost retinuti pentru 24 de ore doi bãrbati, în vârstã de 43, respectiv 35 de ani, din municipiul Vaslui, urmând ca acestia sã fie prezentati Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivã. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din IGPR. Activitãtile au fost efectuate cu sprijinul politistilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Vaslui si jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui. Cercetãrile sunt continuate de politistii de combatere a criminalitãtii organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor DIICOT, pentru stabilirea întregii activitãti infractionale.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: