Acțiune în forță a poliției vasluiene! Au fost reținute 38 de permise

În perioada 16 – 22 iunie 2021, polițiștii din structurile de poliție rutieră și de ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din județul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, în cadrul acțiunii TISPOL – Alcohol & Drugs, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul activităților derulate, la care au participat mai mult de 80 de polițiști, au fost verificate aproximativ 1.900 de vehicule și au fost testați alcoolscopic un număr de 1485 de conducători de vehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 208 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale legislației privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 80. 000 de lei. De asemenea, au fost reținute 38 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (19), conducerea sub influența alcoolului (15) și depășire neregulamentară (4). Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectivconducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (2) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere(2).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: