Luni, Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, este oaspetele hușenilor! O sărbătoare cu înalte fețe bisericești din România și Republica Moldova!

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii Catedralei Episcopale din Huși, vor fi prăznuiți la Huși într-un mod cu totul deosebit. Programul de slujbă cu ocazia hramului este următorul:

Luni, 28 iunie:

ora 17.00 – Curtea Catedralei Episcopale – Vecernia Mare și Litia

         Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Marți, 29 iunie:

ora 09.00 – Curtea Catedralei Episcopale – Sfânta Liturghie arhierească

        Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pelerinii se vor putea ruga, începând din după-amiaza zilei de luni, 28 iunie, la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ce vor fi așezate într-un baldachin special, în curtea Catedralei Episcopale.

Slujba Sfintei Liturghii din ziua hramului se va putea urmări live pe pagina de facebook episcopiahusilor.ro și pe site-ul Doxologia.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: