Trei zile de foc pentru cei 2.843 de absolvenți ai clasei a XII-a, din județul Vaslui! Luni începe Bacalaureatul!

Peste 2800 de absolvenți ai clasei a XII-a, așteptați la examenul național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2021). Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 29 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Examenul este organizat în 16 centre, în județ. Pentru susținerea probelor scrise, în județul Vaslui, s-au înscris 2843 de candidați, dintre care 2544 de candidați din promoția curentă, respectiv 299 de candidați din promoțiile anterioare. Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

ISJ reamintește faptul că, în conformitate cu legislația privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

În această situație, candidații completează, semnează și depun prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: