Deputatul Eduard Popica denunță abuzurile actualei guvernări! ”Revocarea Avocatului Poporului este neconstituțională. România este supusă abuzurilor”, anunță parlamentarul

0
132

Curtea Constituţională a decis marţi, 29 iunie, în unanimitate, că demiterea Avocatului Poporului este neconstituţională.

Judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) au discutat sesizarea depusă de Partidul Social Democrat în legătură cu hotărârea Parlamentului pentru revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

PSD a susţinut că hotărârea Parlamentului 36/2021 referitoare la revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională. Social-democraţii consideră că au fost încălcate prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de cinci ani a mandatului acestuia.

”Dragi prieteni, vă spuneam acum 2 săptămâni despre cum am asistat în cadrul ședinței Comisiei Juridice și, ulterior, în plenul Parlamentului Camerei Deputaților, la una dintre cele mai nocive, dar și fără precedent fapte de execuție care putea crea un precedent extrem de periculos pentru instituția Parlamentului, și anume revocarea Avocatului Poporului, in prezenta doamnei Renate Weber.

Iată că am avut dreptate cu tot ceea ce semnalam atunci, pentru că astăzi Curtea Constituţională a României a declarat, în UNANIMITATE, NECONSTITUȚIONALĂ revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, eliminând astfel un abuz asupra unei instituții fundamentale ale statului.

Dragi vasluieni, abuzurile la care este supusă România continuă, Guvernul României pregătind astăzi (pe surse), în ședința de Guvern, nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență.

Este pentru a doua oară în acest an când recurg la astfel de tertipuri pentru a-și rezolva problemele strict personale și a clientelei lor politice, nicidecum problemele cetățenilor acestei țări”, a anunțat deputatul Popica, din Parlamentul României.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.