Rușine, Poliția Română! Ați trimis polițiști fără protecție, în fața dezaxatului din Bârlad înarmat cu două topoare!

Referitor la cazul petrecut, de curând, la Bârlad, acolo unde polițișii au cerut sprijinul jandarmilor pentru a face față unui scandalagiu, sindicalișii din Poliția Română spun: „MAI dă startul unei noi numărători inverse până la o nouă tragedie în rândul polițiștilor”.

La Bârlad, polițiștii au intervenit în sprijinul unei soții care a reclamat faptul că soțul o amenință și că se află în pericol. La fața locului polițiștii nu au fost depășiți numeric, ci logistic, întrucât nu aveau niciun mijloc de protecție și intervenție adecavat pentru a imobiliza un agresor înarmat cu două topoare, spun sindicaliștii din Poliție.

De aceea, ca de obicei, misiunea a fost ”pasată” jandarmilor mult mai bine pregătiți și dotați pentru astfel de intervenții”, spun sindicaliștii.

De asemenea, aceștia fac comparație între dotarea unui polițist de ordine publică, dotat cu un spray neprofesional și cu dotarea jadarmilor, solicitați să intervină în situații de tulburare a ordinii publice.

„Cine este cea mai slab dotată poliție din Europa? Poliția Română! Desigur! Cum trimite își trimite ministerul polițiștii de ordine publică să intervină la un eveniment la care o persoană este înarmată cu două topoare? Dotați cu: caschetă, pantaloni la dungă, pantofi cu toc, cămașă, agendă și un spray de 150 de ml, folosit de firmele de pază. Câți trimite? Unul, maxim doi polițiști!

Cum trimite își trimite ministerul jandarmii să intervină la un eveniment la care o persoană este înarmată cu două topoare? Dotați! Dotați cu: cască antivandal profesională, vestă multifuncținală, pantaloni tactici, bocanci, scut de protecție, spray de mână cu capacitate mare. Câți trimite? Minim patru jandarmi!

Ei, iar acum la final vor veni ”specialiștii” ministerului care ne vor spune că de fapt s-au cumpărat dotări pentru polițiști… ce dotări s-au luat? Căști de protecție de airsoft (sau de jucărie) din plastic care au costat aproximativ câteva zeci de lei per bucată și care pot fi achiziționate de pe site-urile chinezești de produse.

Bastoane cu electroșocuri care nu sunt folosite nicăieri în Europa, care nu sunt deloc utile și nu pot fi folosite în astfel de situații. Să mai menționăm că o bună parte s-au defectat deja? și cam atât, grosul dotărilor de calitate au mers în ”altă direcție”, oare care?  Rușine acestui minister care își trimite polițiștii de ordine publică la moarte sigură!”, susțin sindicaliștii de la SIDEPOL București.

One thought on “Rușine, Poliția Română! Ați trimis polițiști fără protecție, în fața dezaxatului din Bârlad înarmat cu două topoare!

  1. Da” i-a întrebaţi în cazul de acum 2 zile de la HUŞI cu beţivul care a dat cu maşina peste poliţişti, cine l-a prins efectiv, poliţia sau jandarmii ???

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: