Șantierele vasluiene controlate de inspectorii de muncă. Au fost aplicate amenzi de 260.000 de lei

În perioada 09-16.06.2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au desfășurat acțiuni concertate de control, vizând relațiile de muncă din domeniul construcțiilor, în cadrul Campaniei naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, organizată de Inspecția Muncii.Vizitele de inspecție s-au realizat, inclusiv în zilele de week-end, la sediul șantierelor organizate pe raza județului Vaslui.

Obiectivele campaniei au fost: identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, identificarea angajatorilor care utilizează ilegal munca copiilor și a tinerilor etc.

În perioada menționată Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a controlat în domeniul relațiilor de muncă aproximativ 32 de angajatori. Au fost constatate 61 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri obligatorii de remediere și 6 abateri contravenționale, materializate prin primirea la muncă a unui număr de 13 lucrători, fără întocmirea formelor legale de angajare, sancționabile cu amenzi in cuantum de 260.000 lei.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: