BOMBA in apropierea Spitalului Județean de Urgenta! Au intervenit pirotehniștii!

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit pentru asanarea unui element de muniţie descoperite în municipiul Vaslui, în urma unor săpături efectuate pe strada Ștefan cel Mare, la aproximativ 250 metri SE  față de Spitalul Județean de Urgență.

La sosirea echipajului de intervenție, a fost găsit un proiectil de artilerie, calibrul 122 milimetri  rămas neexplodat din cel de-al doilea război mondial. Pirotehniștii au continuat săpăturile în perimetrul de siguranță, dar nu au mai găsit nici un alt proiectil. Elementul de muniţie a fost transportat la depozitul de muniții neexplodate. Proiectilul de artilerie va fi distrus la o dată ulterioară.

Din aceeași locație, echipa pirotehnică a mai recuperat în data de 19 aprilie a.c.,  alte zece elemente de muniție rămase neexplodate. 

⚠️ Atenție!

Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată, trebuie să respectați următoarele măsuri de prevenire:

⛔nu atingeți aceste elemente.

⛔nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,

⛔ nu încercați să le  demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,

☎️ anunțați Inspectoratul pentru Situații de Urgență  sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112  pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: