Anchetă Rise Project: Senatorul AUR de Vaslui, moldoveanul Andrei Busuioc, trimis în judecată pentru trafic de droguri! Dosarul este pe rol la Chișinău!

Rise Project scoate la iveală probleme complicate cu care se confruntă unul dintre aleșii vasluieni, ajuns în Parlamentul României.

Mai exact, conform celor de la Rise Project, senatorul AUR de Vaslui, Andrei Busuioc, a fost trimis în judecată într-un dosar privind consumul de droguri după ce în urmă cu șase ani, polițiștii au descoperit că acesta creștea marijuana în grădina locuinței părinților lui. Brigada Antidrog descoperise că marfa era comercializată pe piața neagră din Republica Moldova.

”S-a găsit iarbă printre patrioți

O „prășea frumos” actualul senator AUR, Andrei Busuoic, acum cinci ani, la el acasă, în comuna Grătiești din Republica Moldova.

În 2015, poliția din Chișinău l-a arestat pe Andrei Busuioc, comerciant de accesorii auto la vremea aceea. Alți șapte inși au fost luați pe sus împreună cu el.

Brigada Antidrog descoperise că Busuioc creștea marijuana în curtea casei sale de la țară și o comercializa pe piața neagră din republică. Poliția i-a inventariat plantația și a găsit la percheziții un sac deja recoltat.

Busuioc a zăbovit câteva zile în arest preventiv, iar dosarul său instrumentat de Procuratura sect. Botanica se judecă acum la Curtea de Apel Chișinău.

Un cincinal mai târziu, îl regăsim pe Andrei Busuioc în Senatul României, ales în circumscripția Vaslui.

Până acum a semnat 12 proiecte legislative, majoritatea inițiate de AUR, precum interzicerea discriminării pe motiv de vaccinare sau a înstrăinării activelor statului pe o perioadă determinată post-pandemie.

Zilele acestea, senatorul Busuioc a combătut fervent educația sexuală în școli și a îndemnat pe Facebook „ca și ceilalți aleși ai poporului să dea dovadă de rațiune pentru a proteja copiii României”. Familia, Credința, Națiunea și Libertatea, mai scrie el pe net, sunt valorile pentru care s-a regăsit în AUR.

Noi l-am întrebat însă despre necazul din Moldova:

„Dosarul este în judecată, nu vreau să comentez încă, că sunt pe val toate. Eu am să mă pronunț cumva, mă rog, ca ancheta să meargă așa cum trebuie, n-am vrut să expun, nici n-aș vrea să ies în presă (…).

La instanța de fond n-a fost admis niciun martor, dar acum la a doua instanță, au primit martorii și eu cred că se va demonstra că n-am nicio vină. Atunci (la interogatoriul poliței – nr) eram stresat, am fost luat așa prin surprindere…

Vă spun sincer, eu nu fumez țigări. Și nici nu consumam alcool (…). După incident am început să mai iau așa câte o bere, dar atunci duceam un mod de viață sănătos. Acum, dacă urmăriți rolul dosarului meu, veți observa că toți anchetatorii, e o gașcă întreagă, au fost demisionați că fabricau dosare. Dar nu vreau să spun asta deocamdată, aștept să se pronunțe instanța” – a confirmat senatorul Andrei Busuioc pentru RISE.

L-am rugat și pe co-președintele AUR, Claudiu Târziu, șeful grupului de la Senat, să comenteze situația colegului:

„Ca să fiu cât mai explicit, la momentul în care l-am pus pe lista de candidați, nu știam că are acest dosar. Până la urmă am primit informații și explicații. Că, na, era deja persoană publică și încep să iasă toate la iveală. Noi știam că e nevinovat, iar omul nu a fost condamnat.

În plus, chiar își vede de treaba lui în Parlament. E harnic și disciplinat. Dacă însă va fi condamnat, evident că va fi exclus. Noi am mai dat afară pe unii cu probleme penale, deci nu e o vorbă în vânt”. – postare de pe pagina de Facebook Rise Project.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: