Peste 2600 de elevi valuieni au susținut, ieri, cea de-a treia probă de Bacalaureat

La a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat (proba la alegere – n.r.) au fost prezenți 2632 de candidați, din totalul de 2744 de candidați înscriși pentru a susține această probă. Proba s-a desfășurat ieri, 30 iunie, în 16 centre. Nu au participat 112 de candidați.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația- tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: