Criminalul Mîcnea de la Oeteleni va sta 15 ani dupã gratii! Bãrbatul a ucis, fãrã milã, un pusti de 14 ani cu 100 de lovituri cu un par

0
264

Afaceristul din Oteleni, comuna Dimitrie Cantemir, trimis în judecatã dupã ce a ucis, cu sânge rece, un pusti de 14 ani, si-a primit pedeapsa. Judecãtorii au dispus condamnarea acestuia la 15 ani de închisoare si totodatã l-au obligat sã achite mamei copilului 500.000 de lei daune morale. Dan Mâcnea are 40 de ani, este din Oteleni si era proprietarul unui magazin. Acesta a omorât în bãtaie un copil de 14 ani, pe care l-a lovit cu sãlbaticie cu un par, de peste 100 de ori, apoi l-a aruncat într-o râpã. Copilul a fost gãsit la opt zile dupã ce bunicii au sesizat disparitia la Politie.

Un filmulet fãcut chiar de criminal, la o anumitã perioadã dupã ce victima, Petrisor Gaitã, si alti doi minori i-au incendiat magazinul, ar fi putut indica mãcar celor apropiati setea de rãzbunare care încoltise în mintea lui. Mâcnea îsi filmeazã fiecare coltisor din magazinul fãcut scrum si, cu vocea sugrumatã de urã, spune cã incendiatorii i-au distrus munca si i-ar fi putut omorî socrii.

Trei luni, Mâcnea a acumulat urã cât pentru o viatã întreagã, fatã de copilul despre care nici mãcar nu stia sigur cã este principalul vinovat. Vãzând cã dreptatea legii este departe, omul l-a ucis pe bietul Petrisor, cu o furie greu de închipuit dar, în mintea lui, asemãnãtoare cu durerea de a-si fi vãzut munca de-o viatã fãcutã scrum. Descrierea fãcutã de anchetatori despre modul în care a sfârsit copilul de 14 ani a stârnit un val de revoltã îndreptat spre autorul acestei crime, greu de închipuit si de explicat.

Un patron de dugheanã sãteascã, cu trei copii si nevastã acasã, l-a mãcelãrit pe acel bãiat de numai 14 ani, pe care îl identificase ca fiind unul dintre cei trei pusti ce i-au dat foc la magazin. Peste 100 de lovituri de par, date peste un trup firav, de copil, au fãcut ca bietul Petrisor sã nu aibã nicio sansã. Criminalul Mâcnea l-a ucis, dar a vrut sã scape. S-a întors noaptea în pãdurea în care l-a omorât, dar în loc de remuscãri si, eventual, o lumânare lângã trupul neînsufletit, ucigasul l-a târât într-o râpã adâncã, la 15 km distantã de locul faptei, l-a aruncat si apoi a dãrâmat un mal de pãmânt peste el.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!