Safir - ceva bun pentru gratar

Eveniment memorabil la Statuia lui Ștefan cel Mare, de la Podu Înalt! Declarația deputatului de Vaslui, Eduard Popica!

”Împreună cu ai mei colegi parlamentari și conducerea Consiliului Judetean Vaslui, am comemorat astăzi pe marele nostru domnitor Ștefan cel Mare, la Podul Înalt! Prăznuirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare a fost și anul acesta un prilej de comemorare, pentru vasluieni, unii prezenți la Podul Înalt, locul unde marele domnitor a devenit eroul creștinătății, turcii suferind o înfrângere zdrobitoare, unii cronicari ai vremii considerând cea mai mare înfrângere suferită de lumea islamului.

Ca în fiecare an, manifestările au debutat cu o slujbă de mulțumire, oficiată de protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, după care au fost depuse coroane și jerbe de flori. Ne aflăm într-un loc încărcat de istorie, anul acesta împlinindu-se 517 ani de la trecerea în eternitate a domnitorului Ștefan cel Mare. Istoria județului Vaslui este legată de personalitatea marelui voievod.

Ștefan cel Mare și-a legat destinul de evoluția actualului județ, Curtea Domnească și Biserica ”Sf. Ioan Botezãtorul” fiind simboluri grăitoare a preocupărilor sale, pentru dezvoltarea zonei. Pentru noi, e o cinste și o onoare că locuim într-un județ care are ca simbol un nume ilustru” – declarația de presă a deputatului PSD de Vaslui, Eduard Popica.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: