SCANDAL în PNL! „Alegerile au fost fraudate cu girul premierului Cîțu”! Arcăleanu va contesta alegerile organizației județene PNL!

0
287

La finalul unor alegeri desfășurate pe repede înainte, contestate inclusiv de liberali prezenți în Sala Sporturilor din Vaslui, Nelu Tătaru a fost reales președinte cu un scor zdrobitor: 255 de voturi. Nu a fost contestat, neapărat, rezultatul, cât mai ales modul în care s-au desfășurat alegerile, cu buletinele de vot în mapa de prezentare a lui Nelu Tătaru și fără vot secret, în cabinele de vot, chiar dacă acestea au fost montate pe terenul de handbal.

Toate acestea lucruri au lăsat un gust amar vechilor liberali și l-au determinat pe vicepreședintele organizației municipale, Marius Arcăleanu să iasă la atac:

„Transmit acest comunicat de presă întrucât mi se pare absolut necesar să prezint ce s-a întâmplat în această, poate, cea mai neagră zi din istoria PNL Vaslui, la Conferința Județeană de Alegeri.

A fost un proces electoral fraudat, fără măcar a se face eforturi de a masca acest lucru. Și mai grav de atât, putem spune că această fraudă a fost girată prin prezență de către domnul prim-ministru Florin Cîțu.

După cum am anticipat în cadrul conferinței de presă de acum două zile, gruparea condusă de Nelu Tătaru s-a asigurat că poate controla voturile. Este inacceptabil că buletinele de vot au fost împărțite, încă de la început, în interiorul unei mape care conținea, de asemenea, și moțiunea lui Nelu Tătaru.

Astfel, nu avem nicio garanție asupra faptului că buletinele de vot nu au fost falsificate. Au influențat în mod grosolan votanții în acest mod și le-au arătat în mod direct cum să completeze buletinele de vot.

Astfel, faptul că nu s-a votat exclusiv în cabine de vot, ci și în afara acestora, le-a permis oamenilor lui Nelu Tătaru să pună presiune asupra votanților, să le controleze votul, astfel încât aceștia să nu își permită să dea votul altcuiva. M-am simțit mai degrabă la un congres al unui partid apus acum vreo 30 de ani, decât la Conferința Județeană a PNL Vaslui.

„Este relevant de menționat și că frauda nu s-a înfăptuit exclusiv astăzi, în ziua alegerilor”

”Membrii multor organizații din județ au suportat, în ultima perioadă, presiuni uriașe din partea grupului lui Tătaru, în special prin intermediul domnului Daniel Onofrei, secretarul Organizației Județene PNL Vaslui, astfel încât alegerile să iasă favorabile domnului Tătaru, iar delegații să îl voteze astăzi.

Și mai grav este că, în organizațiile locale unde știau că nu au nicio șansă, au acționat în forță și au blocat alegerile din motive de neînțeles, în mod complet nestatutar. De asemenea, nu au permis accesul în sală a unor delegați care, în mod clar, aveau drept de vot.

Este inacceptabil ce s-a întâmplat și, dacă am lăsa lucrurile așa, am avea în următorii 4 ani un lider al PNL Vaslui, ilegitim, care știe că poate să își țină scaunul cu forța pentru cât timp își dorește el. Acest lucru nu ar însemna altceva decât distrugerea PNL Vaslui.

De asemenea, doresc să menționez că faptele de astăzi ale grupării lui Nelu Tătaru rămân, cu siguranță, ca o pată neagră pe imaginea PNL Vaslui, o pată pe care va fi foarte greu să o ștergem. Acesta a ales să umilească public organizația, doar pentru a rămâne în scaun.

Îmi doresc să transmit un mesaj foarte clar referitor la acest lucru: dragi cetățeni ai județului Vaslui, vă rog să nu asociați întreaga organizație cu astfel de practici! PNL Vaslui este, în fond, o organizație cu oameni capabili, performanți, liberali adevărați. Ce ați văzut astăzi în presă nu este decât un efect al capturării acestei organizații de către un lider ilegitim.

Le promit tuturor vasluienilor, dar în special colegilor mei din PNL Vaslui, că mă voi lupta astfel încât situația să nu rămână așa. O organizație sănătoasă este întotdeauna mai puternică decât un șef abuziv și grupul lui de interese, chiar dacă sunt susținuți de prim-ministrul țării.

Având în vedere toate aceste probleme evidente ale alegerilor la care am luat parte astăzi, voi contesta aceste alegeri la conducerea națională a PNL, în conformitate cu reglementările interne ale PNL”, a mai spus Marius Arcăleanu.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!