Un singur licean din județul Vaslui a obținut 10 pe linie! Alți 109 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului!

0
139

Au apărut și primele rezultate ale examenului de Bacalaureat de anual acesta, rezultate înainte de rezolvarea contestațiilor. Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 65,6% (64,76% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 69,82%, iar pentru promoțiile anterioare – 24,9%. Au promovat 1768 de candidați, dintr-un total de 2695 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1705 candidați provin din promoția curentă, iar 63 de candidați din promoțiile anterioare.

De asemenea, la examenul de anul acesta doar un singur candidat a obținut media 10. Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: 9 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 47 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 13 / Istorie – 34) și 109 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.