Atenție la stingătoare! Sute de stingătoare TOF-CE0029 au fost retrase de pe piață!

0
1257

Pompierii vasluieni au emis un comunicat prin care anunță faptul că, în urma unor verificări, au descoperit pe piața vasluiană stingătoare neconforme și au decis retragerea acestora.

De asemenea, ISU Vaslui atenționează firmele de profil, care verifică sau încarcă stingătoare, că au obligația retragerii acestora sau riscă suspendarea sau retragerea autorizației.

“În urma acțiunilor de identificarea acestor mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, disponibile spre comercializare, a rezultat faptul că se comercializează stingătoare neconforme, a căror utilizare este interzisă.

Conform comunicatului ISCIR, stingătoarele de incendiu având marcajul TOF respectiv CE0029, puse la dispoziție pe piață de GEFIL SA, nu fac parte din Lista produselor certificare / Notificate conform O.M.A.I nr. 88/ 2012 privind aprobarea Metodologiei de certificare a conformității în vederea introducerii pe piață a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor,prin urmare efectuarea lucrărilor de verificare, reîncărcare și reparare contravine prevederilor legale de reglementare a domeniului.

În vederea evitării unor evenimente cu pagube materiale și/ sau victime, respectiv pentru a asigura un nivel optim de siguranță în exploatare și securitate la incendiu, stingătoarele cu marcajele mai sus menționate, se vor retrage din exploatare. Nerespectarea prevederilor legale, conduce la retragerea autorizației pentru efectuarea lucrărilor de verificare, reîncărcare și reparare a stingătoarelor de incendiu, cu excepția celor care conțin anumite gaze fluorurate cu efect de seră, conform prevederilor O.M.A.I. nr.87 din 2010, cu modificările și completările ulterioare.

Stingătoarele de incendiu sunt dispozitive manual proiectate cu scopul de stingere a incediilor în etapa de început. Fie că este vorba de antreprenori, operatori economici și autoturisme, una dintre cele mai importante măsuri de asigurarea contra riscului de incendiu este alegerea corectă a stingătoarelor de incendiu și amplasarea lor în locuri vizibile și la îndemâna oricui”, au transmis pompierii vaslueni.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.