Safir - ceva bun pentru gratar

Moldovenii nu se dezmint: încă doi prinși cu buletine false

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința a doi bărbați cu dublă cetățenie, română și moldovenească, asupra cărora au descoperit o carte de identitate românească falsă.

Astfel, în data de 10 iulie, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru a intra în țară, ca pasager într-un autoturism marca BMW, înmatriculat în Iași, P.M., cu dublă cetățenie, în vârstă de 28 de ani.  În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care în portmoneul lui P.M. a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, emisă pe numele unui bărbat cu cetățenie română și moldoveană, în vârstă de 31 de ani, prezent în același autoturism.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.  Bărbatul de 31 de ani a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște, cu scopul de a o folosi în Franța, pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă și că i-a înmânat documentul lui P.M. pentru ca acesta să nu fie găsit asupra lui. Ambii bărbați sunt cercetați în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: