Safir - ceva bun pentru gratar

Marti 13, zi cu ghinion pentru un bãrbat din Pogana. A fost prins beat la volan.

Marti, 13 iulie, politistii Biroului Rutier Bârlad aflati în exercitarea atributiilor de serviciu în Bârlad, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 48 de ani, din comuna Pogana, judetul Vaslui.

Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolicesau a altor substante”.

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice. Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice! Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor.

Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: