Safir - ceva bun pentru gratar

Câțiva bețivi din Bârzești au dat foc la un arbore secular, de teama albinelor! Pompierii au muncit o oră, pentru a salva copacul!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un arbore secular din localitatea Bârzești, comuna Ștefan cel Mare.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta într-o scorbură a arborelui și exista pericol de propagare. De asemenea, un roi foarte mare de albine sălbatice erau agitate în jurul scorburii cuprinse de incendiu.

Dupa aproximativ o oră de muncă și o cantitate foarte mare de apă consumată, pompierii militari au lichidat focarul.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu focul deschis în spațiu deschis.

Povestea este și mai dramatică, pentru că echipajul de prim-ajutor TiM a fost solicitat de la Vaslui in urma unui presupus soc anafilactic suferit de o persoana aflata în inconștientă la Bârzesti.

La locul evenimentului, echipajul medical a găsit câteva persoane agresive și aflate în stare de ebrietate, de care albinele însă nu se apropiasera, asa ca pompierii au făcut cale intoarsa. Se pare însă că cei care au solicitat ambulanta, dăduseră între timp foc unui copac, care a fost observat de echipajul SMURD, asa încât a fost solicitata o mașină de stingere care a reușit  sa stingă incendiul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: