VIDEO Din vremea lui Ceaușescu nu s-au mai făcut lucrări AICI! Viacons Rutier Huși și LDP modernizează un drum strategic!

0
145

Înainte de 1989, comunele Bâlteni, Delești sau Oșești beneficiau de un drum modern, asfaltat, cum puține erau drumurile de acest fel, județene, în vremea comunismului. Se intenționa ca panglica de asfalt care trecea prin mai multe comune să facă joncțiunea cu orașul Negrești și drumul național Vaslui-Roman, care străbate urbea, însă evenimentele de după 1989 nu au mai permis finalizarea acestui proiect.

Iată, însă, că la 32 de ani de la Revoluție, Consiliul Județean Vaslui face o bucurie tuturor celor locuiesc în zonă, mai ales că asfaltul se degradase foarte tare în ultimii ani, iar gropile erau la ordinea zilei. Drumarii de la Viacons Rutier, alături de colegii de la societatea Lucrări Drumuri și Poduri SA fac, în aceste zile, un adevărat miracol pentru cei aproape 10.000 de locuitori din comunele Bălteni, Delești, Cozmești și Oșești. Se toarnă un strat gros de asfalt peste drumul degradat de zeci de ani de folosință, iar condițiile în care se circulă sunt foarte moderne.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, spune că s-a pornit cu panglica de asfalt din zona centrală a Bălteniului, un drum ce fusese deja modernizat cu câțiva ani în urmă, și se va merge cu un strat de asfalt pe 10 km de drum, într-o primă facă, termenul pentru aceste prime lucrări fiind 24 iulie. Drumarii de la Viacons s-au mobilizat exemplar în aceste zile, reușind să meargă, în medie, cu 2,5 km de drum asfaltat pe un sens.

Se caută soluții pentru ca ultimii kilometri rămași neasfaltați, între Oșești și Valea Mare, oraș Negrești, să fie asfaltați, cel mai probabil până la finele anului.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!