Safir - ceva bun pentru gratar

Au ucis un bătrân pentru bani de păcănele și au primit 40 de ani de detenție. Nemulțumți, criminalii au cerut revizuirea pedepselor

În 2018, trei tineri din Pribești au fost condamnați, împreună, la 40 de ani de închisoare după ce au ucis, fără milă, un bătrân de 84 de ani de la care au furat 650 de lei și apoi au jucat banii la păcănele. Zilele trecute, criminalii au cerut revizuirea pedepselor, nemulțumiți, se pare, de numărul mare de ani pe care ar trebui să-i petreacă în spatele gratiilor. Judecătorii au luat act de cererea acetora dar au respins-o, ca nefondată. În plus, revizuienții au fost obligați să achite și 350 de lei, cheltuieli judiciare.  

Totul s-a petrecut în urmă cu mai bine de 3 ani atunci când, după ce au băut până au rămas fără nici un ban în buzunar, Gabriel Alexandru Radovici și amicii lui, s-au gândit de unde să mai facă rost de bani. Si-au adus aminte de vecinul lor de 84 de ani, om gospodar și care, după cum spun cei care-l cunosc, mai strângea câte un ban din pensie. Profitând de faptul că Radovici este vecin cu octogenarul, criminalii au sărit gardul comun și au intrat peste bătrân în casă. L-au luat apoi la bătaie și i-au cerut să le spună unde ține ascunși banii.

De frică, bătrânul le-a spus tot ce voiau să stie și a sperat că-și vor face milă de el și-l vor lăsa în viață. Numai că nu a fost așa. După ce au luat cei 650 de lei găsiți în casă, cei doi l-au strâns de gât până l-au omorât pentru a nu spune nimic polițiștilor. După aceea au plecat liniștiți la Iași și au jucat toți banii la păcănele. Crima a fost descoperită câteva ore mai târziu de către nepotul victimei, un bărbat din Iași. Acesta a sunat la 112 și a anunțat că și-a găsit unchiul mort în casă. La fața locului au sosit echipajele de poliție și criminaliștii. După primele cercetări, au stabilit că este vorba de o crimă și, în scurt timp, au reușit să pună mâna și pe criminali.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: