Înainte de începerea Festivalului ”Hora din Străbuni”, directorul Lucian Onciu se arată stresat față de restricțiile impuse de pandemie. Președintele CJ Dumitru Buzatu invită vasluienii la Festival

0
218

În timp ce directorul Centrului Cultural, Lucian Onciu, se arată stresat față de eventualele restricții privind libera circulație ce ar putea fi impuse de Guvern, președintele CJ îi invită pe vasluieni la Festivalul Hora din Străbuni. Mai mult, Dumitru Buzatu, a mărturisit, că el nu resimte stresul legat de organizarea festivalului si a lansat chiar și o rugăminte presei: “Lucian Onciu este, după cum vedeți, foarte stresat, probabil datorită pandemiei. Eu, care nu iau pandemia foarte în serios, sigur că nu sunt atât de stresat și sper că lucrurile se vor desfășura așa cum am planificat. De reținut este și faptul că, pe toată perioada Festivalului, în Centrul Civic vor fi amplasate aproximativ 1.000 de scaune care vor putea fi ocupate fără să fie plătit bilet de intrare. În același timp, organizatorii îndeamnă vasluienii să respecte restricțiile impuse de pandemie, în aer liber.

Vă adresez rugămintea, dacă este posibil, dincolo de ceea ce faceți zilnic, să informăm cât mai bine publicul, să avem o participare foarte bună. Este într-adevăr o perioadă grea, oamenii sigur au fost influențați din punct de vedere psihic, sunt marcați poate de puțină teamă, sunt marcați poate și de măsurile acestea, care au fost luate pe timpul pandemiei. Eu cred că ar fi un sprijin important din partea presei dacă ar menționa toate eforturile acestea care sunt făcute pentru desfășurarea în bune condiții  a festivalului”, a Dumitru Buzatu.

De asemenea, președintele CJ Vaslui a vorbit și despre măsurile impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei și crede că este timpul relaxării și viața să-și revină la normal. “Eu cred că trebuie să fim foarte serioși aici și noi așteptăm publicul să participe la eveniment. Dacă cineva dorește să împiedice evenimentul, cunoscute acum fiind intențiile noastre, poate să facă lucrul acesta din timp sau poate să ceară jandarmilor să-i bată pe participanți când vor fi prezenți în Piața Civică. Oamenii umblă liberi peste tot, fără niciun fel de constrângere, își fac treburile zilnice aproape fără să observe aceste chestiuni.

Noi trebuie să închidem piețele și îmi pare foarte rău dar cred că Guvernul trebuie să mai gândească aceste măsuri. Am văzut cât au fost de eficiente în perioada în care a trebuit. Sigur, eu nu mă refer la eficiența datorată vinderii unor cantități uriașe de măști, care s-au dovedit inutile. De aceea cred că trebuie să creăm oamenilor confortul psihic, sigur, îndemnându-i să se și vaccineze și să-și ia toate măsurile, dar asta nu înseamnă să blocăm evenimentele de acum. Nu, invităm pe toți doritorii să fie prezenți în Piața Civică. Eu cred că așa cum zilnic sunt prezenți în diverse locuri și nu se mai întâmplă mare lucru, nici de data aceasta nu vom avea de pierdut”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!