Romeo Tălmaciu va fi declarat Cetățean de Onoare al municipiului Vaslui! Ceremonialul, în luna august, la Zilele Vasluiului!

0
194

Pe 14 august, atunci când Vasluiul va fi în sărbătoare, Primăria și Consiliul Local vor face un gest de mare noblețe, conferindu-i, post-mortem, titlul de Cetățean de Onoare al orașului regretatului dirijor și întemeietor al Formației Rotaria. Vestea a fost anunțată, astăzi, de către consilierul local Alexandru Barbu, cel care a spus că evenimentul se va petrece în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local.

”Vești bune!!!În urma discuțiilor purtate cu aparatul de specialitate din Primaria Municipiului Vaslui , se conturează premisele ca în data de 14 august, de Zilele Municipiului Vaslui, în cadrul unei ședințe extraordinare, pe masa Consiliului Local să fie pusă, spre a fi dezbătută și votată, propunerea Grupului consilierilor locali ai PSD de conferire a titlului de Cetățean de onoare post-mortem regretatului profesor Romeo Tălmaciu!”, a scris consilierul Barbu.

În luna mai, grupul consilierilor PSD din CL Vaslui a depus un proiect de hotărâre privind conferirea titlului de Cetățean de Onoare regretatului creator al Fanfarei Rotaria.

„Ținând cont de parcursul profesional deosebit, cumulul de performanțe artistice și pedagogice, probitatea și conduita morală, precum și moștenirea neprețuită pe care a lăsat-o urmașilor, profesorul Romeo Tălmaciu face, cu siguranță, parte din categoria personalităților vasluiene care merită așezate la loc de cinste.
Întreaga sa activitate, reflectată în multitudinea de premii și distincții pe care Fanfara <<Rotaria>> – proiectul său de suflet – le-a obținut, precum și aprecierea și parcursul ascendent pe care această formație le menține în continuare, au adus, aduc și, cu siguranță, vor aduce și pe viitor doar beneficii de imagine municipiului Vaslui”, au scris consilierii PSD, în referatul de aprobare.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!