Vasluieni, vi se pregătește ceva! ”Ce facem cu nevaccinații? Le interzicem să meargă la mall sau supermarket?”, acuză un consilier local din Vaslui

0
4

Din ce în ce mai multe voci din Guvernul României vorbesc despre intenția de a limita sau interzice accesul în spațiile publice închise pentru persoanele care nu sunt vaccinate. O măsură controversată, care restrânge libertatea indivizilor, însă pe care însuși ministrul USR de la Sănătate, Ioana Mihăilă, o susține public.

„Cred că, având în vedere evoluţia pandemiei, relaxările pentru vaccinaţi pot să continue şi mi se pare normal ca vaccinaţii să stea în continuare în birouri fără mască, dacă toţi cei din biroul respectiv sunt vaccinaţi, dar, pentru persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscului, dacă cifrele cresc semnificativ, să existe restricţii. Ce am făcut a fost să prezentăm, de fapt, în coaliţie măsuri care au funcţionat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru, nu s-a luat încă o decizie, urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri şi să vedem care vor fi considerate oportune”, a declarat ministrul Sănătății, vineri seara.

Anunțul ministrului Sănătății a iritat mii de vasluieni, care au avut diverse reacții pe rețelele de socializare. Printre aceștia se numără consilierul local vasluian Alexandru Andrei.

”Vaccinarea trebuie să fie voluntară. În niciun caz nu trebuie permisă vreo formă de constrângere a persoanelor nevaccinate. Fiecare trebuie să decidă ce face cu propriul corp. Discriminarea pe criterii legate de vaccinare este atât ilogică cât și profund neconstituțională. Vaccinarea trebuie să urmărească protejarea sănătății și NU redobândirea libertății. Santajul pus la cale de USR este de neconceput într-un stat democratic.

Guvernul nu a făcut nimic pentru a da un mesaj pozitiv în privința vaccinării și pentru a ne ajuta pe noi să înțelegem dacă vaccinarea chiar ne ajută, nu a prezentat un studiu obiectiv și imparțial legat de posibilele efecte adverse și de comparaţia risc-beneficiu, nu a declarat că își va asuma răspunderea în cazul apariției unor efecte adverse, dar în schimb ne șantajează pentru a accepta serul lor. Șantajul e o faptă penală! Cei care au asemenea abordări ar trebuie de îndată arestați.

Nu pot înțelege cum un nevaccinat ar trebui să aibă interdicție într-un spațiu închis. Adică el îi pune în pericol pe vaccinați? Păi vaccinații nu sunt protejați de vaccin? Sau e taman invers, adică vaccinații sunt cei care transmit boala și reprezintă astfel un pericol pentru ceilalți? Acestă ultimă întrebare are sens dacă ne uităm la faptul că statele cu cea mai mare rată de vaccinare au (zeci de) mii de cazuri pe zi. Vaccinaţii transmit boala la fel ca nevaccinații. Atunci, de ce să impunem restricții pentru nevaccinați?

În plus, sunt persoane pentru care vaccinul este contraindicat fiindcă au anumite boli sau persoane care nu se vaccinează din motive religioase. Ce facem cu ei? La interzicem sa meargă la mall sau la supermarket? E ca și cum ai interzice accesul unei persoane cu handicap într-o incintă. Ce facem cu copiii care nu se pot vaccina? Îi ținem la ușa mall-ului în weekend? Asta e cea mai grotească formă de discriminare.

Această segregare care se prefigurează este de netolerat. USR este cel mai mare pericol pentru democrație! Lupta politică impotriva USR e o luptă pentru viață!”, susține alesul local.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!