Vasluienii iau atitudine: ”Ne-am săturat de asistații social! S-au învățat puturoși, refuză să-i angajezi cu ziua!”

Pe lângă depopularea satelor, județul Vaslui se mai confruntă cu un fenomen extrem de grav, care adâncește și mai mult starea de sărăcie. Prin sate, oameni buni de muncă, abonați la ajutoarele sociale, pe motiv că nu au venituri, au devenit atât de puturoși încât refuză să vină cu ziua atunci când sunt chemați să dea o mână de ajutor la vie, pe câmp sau diverse activități agricole.

”Este o nenorocire, acest ajutor social, prin satele vasluiene. Oameni în putere, care se plâng de faptul că nu au venituri, primesc bani pentru stat degeaba. Dacă mergi să-i chemi la treabă, nu poți să-i urnești deloc, deși trebuie să le dai 100 de lei pe zi, țigări și măncare. Sunt de acord să primească ajutor social bătrânii necăjiți, nu toți puturoșii. Doamne, ce bine ar fi dacă s-ar scoate ajutorul social”, ne-a spus un locuitor dintr-o comună apropiată Vasluiului.

”La muncă, nu vin, dar îi vezi dimineața la bufet, cu cafeaua și rachiul în mână. Să se scoată odată aceste ajutoare sociale, să pună și ei osul la treabă. Nu mai ai cu cine să lucrezi la țară, s-au făcut niște puturoși. M-am dus la unul din aceștia și mi-a spus că el nu poate munci pe căldura asta, mai degrabă așteaptă ajutorul social”, spune un alt vasluian.

Fermierii vasluieni susţin că satele s-au umplut de persoane care preferă ajutoarele sociale şi de pensionari pe caz de boală care stau degeaba. Aceștia mai spun că ajutoarele sociale, în baza legii 416, nu ar mai trebui acordate celor apţi de muncă, ci doar celor care au reală nevoie, care în mod evident nu pot munci, care sunt grav bolnavi sau au o vârstă înaintată şi nu au nicio sursă de venit pentru a-şi asigura existenţa.

Proprietarii de ferme sunt dispuşi să plătească şi 100 de lei ziua de muncă, plus o masă la prânz, dar nu găsesc persoane doritoare de muncă.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: