Boroș face ANUNȚUL momentului! Bârlădenii vor avea un corp nou de spital, cu 7 secții și 393 de paturi!

”De ani de zile, se simțea necesitatea unui spital nou la Bârlad. Se știe că suntem într-un plan de conformare, de un an de zile. Spitalul a fost subfinanțat, până în 2016, după acest an s-au alocat fonduri substanțiale pentru a remedia, cât de cât, ceea ce nu s-a făcut o lungă perioadă de timp. Au fost mai multe discuții, mai multe încercări.

Am achiziționat, astfel, o firmă de consultanță, care avea menirea să ne ajute să întocmim o documentație necesară pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate la nivel de municipiu, în domeniul sănătății. Această consultanță și-a făcut treaba, documentația a fost predată, au fost și anumite dispute sau clarificări. S-au făcut tot felul de adrese, între consultanță și primărie, să se clarifice anumite aspecte care ridicau probleme. Din fericire, această documentație s-a clarificat și a fost trimisă către Jurnalul European, pentru că investiția este de 1,5 milioane lei, 15 miliarde lei vechi”, a anunîat Dumitru Boroș, în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul Bârladului estimează că, până la mijlocul acestei săptămâni, pe baza documentației întocmite de firma de consultanță și postată oficial pe Jurnalul European, să se poată trece la licitație pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru noul corp de clădire al spitalului din Bârlad. Dumitru Boroș a spus că este vorba de 7 secții și 10 compartimente, cu un număr de 393 de paturi.

”Sperăm să intrăm în linie dreaptă și să punem odată pentru totdeauna lucrurile la punct, cu un corp nou la Spitalul de Urgență”, a precizat primarul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: